Hero Image

Immunologi

Kroniske, inflammatoriske sygdomme kan vi behandle, men vi kan ikke kurere dem. Hos MSD er vi med til at gøre behandlingen så god som mulig, mens forskningen i egentlige kure foregår på højtryk.  

Cirka 90.000 mennesker i Danmark er ramt af de kroniske, inflammatoriske, reumatiske sygdomme, reumatoid arthritis og ankyloserende spondylitis, også kendt som Bechterews sygdom, og omkring 45.000 mennesker lider af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme.  

Mange af disse sygdomme er smertefulde, bliver værre over tid og blusser op med jævne mellemrum. Selvom forskere over hele verden har gjort store fremskridt i behandlingen, så er der stadig ingen kur. ​​  

 

Vores mission er at levere banebrydende innovationer, der forlænger og forbedrer kræftpatienters liv.

I årevis har vi været meget engagerede i at undersøge nye behandlingsmuligheder og forbedre de eksisterende. I samarbejde med vores partnere forsker vi videre for at finde løsninger designet til at hjælpe berørte patienter med at leve et så normalt liv som muligt. 

I de kommende år vil vi have fokus på at hjælpe med at få behandlingerne inden for kroniske inflammatoriske tarmsygdomme, bedre tilpasset til den enkelte patient. Eksempelvis bidrager vi til opbygning af en database for kroniske inflammatoriske tarmsygdomme, der i fremtiden måske kan udnytte Kunstig Intelligen (AI) til at finde biomarkører for et optimeret behandlingsforløb.  

DK-NON-00867 // 12.10.2021