Hero Image

Kliniske forsøg

Bygget af nysgerrighed, drevet af optimisme

Vi ser det som vores fornemste opgave at gøre ny, innovativ medicin tilgængelig gennem den bedste og sikreste kliniske forskning i verden.

MSD er en af de største investorer i kliniske forsøg i Danmark. Klinisk forskning er et politisk fokusområde, og der er en stigende erkendelse af disse investeringer som en drivkraft for at bringe nye lægemidler hurtigt til danske patienter. Samtidig bliver kliniske forsøg set som en vigtig del af at sikre et højt kompetenceniveau inden for den danske sundhedssektor.

I Danmark har MSD primært aktive kliniske studier inden for cancer, vacciner og infektionssygdomme. Vi arbejder tæt sammen med de andre Nordiske og Baltiske lande og siden vi startede udviklingen af vores nyeste immunterapi-produkter i 2014, har vi oplevet en betydelig stigning i deltagelse i og prioritering af kliniske studier.

Antallet af kliniske studier hos os er stigende. Det er en bevidst prioritering, for vi er stolte af vores bidrag til cancerforskningen og begejstret over flere lovende produkter i MSDs pipeline. Vi vil insistere på fortsat at udvikle innovativ medicin til patienter i Danmark og verden.

I MSD har vi historisk set tradition for udvikling af vacciner. Og det er ingen hemmelighed, at vacciner og forebyggelse ligger alle i MSD meget nær. MSD Danmark har faktisk væsentlig del af æren for udviklingen, som spænder over vacciner mod Hepatitis A og B, Rotavirus til Pneumokok og HPV.

Således har MSD Danmarks samarbejder med ledende danske forskere haft stor betydning for udviklingen af særligt HPV-vaccinen.

Vi er i alt 140+ ansatte, der arbejder med kliniske studier i de nordiske og baltiske lande, heraf ca. 40 i Danmark. En af dem, der arbejder i Danmark, er Jeanette Vestergaard – hende kan du møde herunder.

Clinical Research Manager i MSD

Jeanette Vestergaard

Mit navn er Jeanette Vestergaard, og jeg er Clinical Research Manager (CRM). I min rolle som CRM er jeg med til at drive kliniske forskningsprojekter. Det betyder helt enkelt , at jeg er med til at udvikle ny medicin til personer med sygdomme, hvor der stadig mangler god og effektiv behandling – det arbejde giver rigtig meget mening for mig.

I min rolle arbejder jeg både sammen med MSD’s globale organisation, og jeg trækker også på dygtige kollegers ekspertise her i Danmark. Desuden er  jeg er meget glad for mit samarbejde og min kontakt til personalet i klinikken og på hospitalet. Det er et privilegie at lære af passionerede mennesker hver dag.

Hvis jeg skal være mere specifik, så er jeg ansvarlig for projektledelse af kliniske forsøg i det nordisk-baltiske cluster (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen), hvor jeg overser alle aktiviteter og kvalitet relateret til opstart, gennemførelse og afslutning af udvalgte kliniske forsøg i regionen.

Kort fortalt er jeg ansvarlig for ”end-to-end performance” i overensstemmelse med ICH/GCP og landespecifik lovgivning, MSD ’s politikker og procedurer, kvalitetsstandarder og indberetningskrav om bivirkninger. Dette ansvar inkluderer naturligvis også risikohåndtering.

Jeg har en meget operationel jobfunktion med masser af interaktion og indflydelse på egne teams og samarbejdspartnere. Jeg har klart definerede mål, er ansvarlig for at nå målene, ikke alene – heldigvis – men i samarbejde med dygtige mennesker med en smittende passion for sundhed og for mennesker.

Hvad er klinisk forskning - og hvorfor er det vigtigt for vores sundhed?
Se med her.

DK-NON-00892

Gør karriere i vores Clinical Trials Operations

Vi er altid på udkig efter nyt talent, der kan bidrage til vores værdifulde forskningsarbejde. I videoen her kan du lære lidt mere om hvordan det er at være Clinical Research Associate hos MSD.

Du kan altid se ledige stillinger hos MSD Danmark her eller sende en uopfordret ansøgning til dkreception@merck.com.

DK-NON-00676 // 01-03-2022