Hero Image

Vacciner

MSD’s arbejde indenfor vacciner er drevet af en målsætning om, at til stadighed flere sygdomme en dag kommer til at høre fortiden til.

Vacciner er en af folkesundhedens største succeshistorier

Vacciner har en kæmpe indflydelse på den globale folkesundhed. Næstefter rent vand er vaccination den mest effektive faktor, når det handler om at redde liv og fremme helbred på globalt plan. Hvert år forebygger vacciner mellem 2 og 3 millioner dødsfald.

Vores arbejde indenfor vacciner

MSD leverede omkring
190 mio

doser verden over i 2019

Erfaring med vacciner 

MSD har arbejdet med forskning, udvikling samt distribution af vacciner i omkring 100 år.  

Det er ingen hemmelighed, at dét at opfinde og udvikle vacciner er en kompleks, tidskrævende proces drevet af håb – men uden garantier. 

For at vi kan følge med det evigt omskiftelige sygdomslandskab, fortsætter vi med at forske i nye vaccine-kandidater, for at imødekomme verdens behov for forebyggelse og begrænsning af sygdom. 

Sammen om at forbedre vaccinationsområdet 

MSD’s indsatser på vaccinationsområdet kræver både et stærkt internt og eksternt samarbejde. Vores teams har derfor stort fokus på at etablere og optimere samarbejder med myndigheder, forskere, patientforeninger m.m. globalt som lokalt. 

MSD’s arbejde med at forske i og udvikle vacciner er styret af videnskab og drevet af menneskelig passion. 

Offentlige vaccinationsprogrammer 

MSD leverer vacciner til adskillige nationale vaccinationsprogrammer verden over inden for både voksen- og børneområdet. Som et af de allerstørste firmaer indenfor vaccineområdet, er vi vores ansvar bevidst og optimerer og udvider løbende produktionen, så flere og flere lande verden over kan tilbyde forebyggelse og vaccination som en del af deres sundhedssystemer. 

Der er utrolig mange aspekter i vores arbejde med vacciner

Fra alle stadierne af forskning over udvikling til produktion, salg og distribution; Det kræver mange forskellige mennesker og mange forskellige kompetencer at fuldende en vaccines rejse fra idé i et hoved til prik i en arm.

Vi håber, at du deler vores målsætning om, at stadig flere sygdomme en dag kommer til at høre fortiden til. Hvis du har nogle forslag eller spørgsmål, er du velkommen til at række ud til os.

DK-NON-00675 / 15.06.2022

Læs mere

Mød vaccinationschefen

Mød Tea, der er MSD Danmarks Chef for Vacciner

Vores historie

Vi er stolte over, at vacciner er en stor del af vores historie. Du kan læse mere om, hvad vi er rundet af her