Hero Image

Vacciner

MSD’s arbejde indenfor vacciner er drevet af en målsætning om, at til stadighed flere sygdomme en dag kommer til at høre fortiden til.

Vacciner er en af folkesundhedens største succeshistorier

Vacciner har en kæmpe indflydelse på den globale folkesundhed. Næstefter rent vand er vaccination den mest effektive faktor, når det handler om at redde liv og fremme helbred på globalt plan. Hvert år er vacciner med til at redde 4-5 millioner menneskeliv, og de kan beskytte os mod mere end 20 livstruende sygdomme.

Vores arbejde indenfor vacciner

MSD leverede omkring
203 mio

doser verden over i 2022

Erfaring med vacciner 

MSD har arbejdet med forskning, udvikling samt distribution af vacciner i over 130 år.  

Det er ingen hemmelighed, at dét at opfinde og udvikle vacciner er en kompleks, tidskrævende proces drevet af håb – men uden garantier. 

For at vi kan følge med det evigt omskiftelige sygdomslandskab, fortsætter vi med at forske i nye vaccine-kandidater, for at imødekomme verdens behov for forebyggelse og begrænsning af sygdom. 

Sammen om at forbedre vaccinationsområdet 

MSD’s indsatser på vaccinationsområdet kræver både et stærkt internt og eksternt samarbejde. Vores teams har derfor stort fokus på at etablere og optimere samarbejder med myndigheder, forskere, patientforeninger m.m. globalt som lokalt. 

MSD’s arbejde med at forske i og udvikle vacciner er styret af videnskab og drevet af menneskelig passion. 

Offentlige vaccinationsprogrammer 

MSD leverer vacciner til adskillige nationale vaccinationsprogrammer verden over inden for både voksen- og børneområdet. Som et af de allerstørste firmaer indenfor vaccineområdet, er vi vores ansvar bevidst og optimerer og udvider løbende produktionen, så flere og flere lande verden over kan tilbyde forebyggelse og vaccination som en del af deres sundhedssystemer. 

Der er utrolig mange aspekter i vores arbejde med vacciner

Fra alle stadierne af forskning over udvikling til produktion, salg og distribution; Det kræver mange forskellige mennesker og mange forskellige kompetencer at fuldende en vaccines rejse fra idé i et hoved til prik i en arm.

Vi håber, at du deler vores målsætning om, at stadig flere sygdomme en dag kommer til at høre fortiden til. Hvis du har nogle forslag eller spørgsmål, er du velkommen til at række ud til os.

Viden om vacciner særligt for børn

Vi ønsker at bidrage til børns viden om og interesse for naturvidenskab, særligt historien og biologien bag vaccineproduktion. Derfor har vi i samarbejde med undervisningsforlaget Alinea PLUS, Børns Vilkår og Røde Kors lavet undervisningsforløbet ”Jagten på vacciner”.

I ”Jagten på Vacciner” får børnene et historisk overblik over sygdomme, viden om hvordan vacciner blev opfundet, og hvordan de virker i kroppen, ligesom de får indblik i verdenssundhed og vaccinefordeling. Børnene får også redskaber til at skelne fake news fra fakta, så de ikke farer vild i den nyhedsstrøm om vacciner, som de kan møde på sociale medier og lignende. Forløbet findes i tre varianter, som henvender sig til henholdsvis 1.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9. klasse.

Er du lærer? Lær dine elever om vacciner og udfordringerne ved fake news med vores gratis undervisningsforløb til alle trin på Forstå.dk. Gå direkte til forløbene her.

DK-NON-00675 / 15.07.2024

Læs mere

Vaccination som forebyggelse

Er vi i Europa gode nok til at udnytte potentialet i immunisering – altså sygdomsforebyggelse gennem vaccination? Bliv klogere på potentialet i at forebygge gennem vaccination her

Immuniseringens historie

Vacciner omtales som en af vores største nutidige succeshistorier indenfor sundhed og et vigtigt værktøj til forebygge sygdom. Lær mere om immuniseringens historie og betydning her

Vores historie

Vi er stolte over, at vacciner er en stor del af vores historie. Du kan læse mere om, hvad vi er rundet af her