Hero Image

Anette er kvinden i felten

“Jeg glæder mig hver gang jeg sætter mig i min bil, for at besøge læger og sygeplejersker på alle landets infektionsmedicinske afdelinger.”

Anette Jørgensen MSD Danmark

Anette Fog Jørgensen elsker at løbe. Faktisk har hun løbet præcis 44 marathoner, over 100 halvmarathoner og et enkelt ultraløb. For Anette frigiver det energi og overskud.

Men det fortæller også noget om Anette som person. For Anette står nemlig sjældent stille på nogen fronter. Der skal ske noget, og arbejdet skal være spændende og udviklende.

”Jeg har aldrig gjort op i timer, hvor meget jeg arbejder. Jeg arbejder, indtil opgaven er løst. Nogen gange er det fire timer på en dag, andre gange ti timer. Hvis jeg først begynder at tælle mine arbejdstimer, så er det fordi jeg keder mig.”

Fra apotek til medicinalbranchen – og tilbage igen

Den 1. august 2016 kom Anette til MSD, og i dag er hun en af MSD Danmark’s Therapy Area Managers. Men oprindeligt er Anette udlært på Trekroner apotek i Valby, som farmakonom. Det blev hun i 1989. Siden blev det til ansættelse på Roskilde Svane apotek, men efter nogle år der, skulle der ske noget nyt, og Anette startede med at arbejde med mikrobiologisk kvalitetssikring hos medicinalvirksomheden Leo Pharma i Ballerup.

I 2000 blev Anette mor, og i et par år valgte Anette at skrue lidt ned for arbejdet for at fokusere på sin søn og familielivet. Hendes familie har naturligvis altid haft førsteprioritet: ”Jeg gik simpelthen ned på mit lokale apotek i Ringsted og fortalte det, som det var. Jeg ville gerne arbejde på nedsat tid i mit lokalområde for at få tingene til at hænge sammen. Jeg var heldig og de næste år arbejdede jeg som farmakonom. Derudover underviste jeg apotekets elever og samtidig fik jeg mulighed for at tage min LIF eksamen”.

Da den var i hus, skulle der ske noget igen, og Anette fandt vej tilbage til medicinalindustrien, først til GSK og siden BMS og endelig MSD. Hun har arbejdet med utallige terapiområder, fra astma og diabetes til kardiologi og infektionsmedicin: ”Det infektionsmedicinske område brænder jeg meget for, og jeg glæder mig hver gang jeg sætter mig i min bil, for at besøge læger og sygeplejersker på alle landets infektionsmedicinske afdelinger.”

”Jeg kan lide strategi, men vil helst se den leve ude i felten”

I dag er Anette et af de primære bindeled mellem klinikerne ude i felten og MSD – en rolle hun finder sig rigtig godt tilpas i: ”Jeg kan godt lide at være med til at sætte strategien, men jeg kan allerbedst lide at komme ud og prøve det af i praksis hos læger og sygeplejersker på hospitalerne og tale med alle dem, der står nærmest patienterne til daglig.”

Anette er også involveret i en lang række initiativer udover sine kerneopgaver, f.eks. er hun medlem af MSDs Works Council, Etisk Ambassadør for MSD Danmark og involveret i MSDs arbejde omkring mødekultur.  Hun deltager også i MSDs mange personaletilbud, for eksempel ugentlige løb og holdtræning, når hun kan passe det ind. I det hele taget er involvering på et menneskeligt plan vigtigt for hende.

”At være en del af et team betyder meget for mig. Når man har gode sociale relationer er det min erfaring, at man samarbejder bedre, og at man også bedre kan håndtere eventuelle kriser.”

Anette har fart på. Men hun har også god opbakning fra familien, og nyder at hun kan tilpasse sin arbejdsdag efter deres rytme, sådan at hvis familien skal møde tidligt på arbejde, ja så gør Anette det samme. Og selvom Anettes mand gennem 8 år arbejder i en helt anden branche, nemlig pensionsbranchen, så har de alligevel det fælles faglige omdrejningspunkt, at de begge er drevet af at have en tæt og god kundekontakt.

Anette er i øvrigt ikke færdig med at lære og er nu i gang med at tilegne sig ny viden indenfor vaccinationsområdet: ”Der er en hel verden af forebyggelse, som jeg skal lære at kende, og det er superspændende.”

DK-NON-01050 / 23.06.2022

Hvordan er det at arbejde hos MSD?

Gritt er passioneret strateg

Anne er forskeren der fandt hjem