Hero Image

Simon er chef for External Affairs

”Det har altid været en kæmpe stor tilfredsstillelse for mig, det der med at man faktisk virkelig arbejder for sundhed”

Simon havde egentlig altid troet, at han skulle være marinebiolog, grundet sin store interesse i dyr, men da han i gymnasiet kom op i biologi og trak et emne om en fisk i en finsk sø, som var frosset ned, fandt han ud af, at det ikke kun handlede om dyr, men også om hvad der foregik inde i dem.

Uddannelsesmæssigt valgte Simon at gå ad politisk vej, hvor han først læste Political Science på college i USA, og efterfølgende tog sin kandidat i Offentlig Administration på RUC. Simon afsluttede uddannelsen med at skrive speciale om sygehusplanlægning og beslutningsprocesser, og i den forbindelse samarbejdede han med Sundhedsministeriet. Det var her, at hans rejse udi sundhed og mennesker for alvor tog fart.

I dag sidder Simon som chef for External Affairs i MSD, hvor han har været ansat de seneste 17 år.

En meningsfuld ’pakke’ til det danske sundhedsvæsen

Før Simon startede i MSD i 2007, arbejdede han i Sundhedsministeriet, hvor han blandt andet var tre år i Lægemiddelstyrelsen. Men hans ønske om at komme endnu dybere ned i sundhedsmaterien havde han stadig, så da et eksternt konsulenthus ringede og tilbød ham en stilling i en lægemiddelvirksomhed, som senere blev til MSD, var han ikke i tvivl og takkede ja med det samme.

”Da jeg så kom ud i en lægemiddelvirksomhed, handlede det hele om, at patienterne skulle have adgang til medicin og den bedste behandling. Arbejdet var helt forrygende, der var mange flere ressourcer, og det var i det hele taget meget meningsfyldt”.

I External Affairs arbejder Simon med sundhedsøkomoni og sundhedspolitik, hvor den primære opgave består i at lave koblingen mellem MSD, en privat virksomhed, og det danske offentlige sundhedsvæsen:

”Vi skal sørge for, at vi i MSD Danmark som del af en stor amerikansk virksomhed taler samme sprog som det danske sundhedssystem. Vi skal lave den ‘pakke’, der skal til for, at sundhedssystemet kan træffe en beslutning om, hvilken medicin og type af behandlinger vi skal have i Danmark.”

For Simon er det en fornem og betydningsfuld opgave at gøre det så håndterbart som muligt og tilvejebringe alt den evidens, der skal bruges, for at det danske sundhedsvæsen kan træffe de rigtige beslutninger. For som han selv siger: ”Det handler om at lave det på en måde, så et presset, offentligt system skal bruge færrest mulige ressourcer på at skulle sætte sig ind i sagen.”

I sidste ende er det hele for at sikre, at patienterne får den nødvendige medicin og behandling: ”I det arbejde ligger en kæmpe tilfredsstillelse, for når det lykkes, betyder det, at der er rigtige mennesker derude, som får adgang til en ny behandling”, fortæller Simon.

Når Simon ikke er på arbejde, nyder han tilværelsen på Frederiksberg, hvor han bor sammen med sin kone Margit, der arbejder som antropolog, og deres fem børn.

Her bruger de mange af byens tilbud, går ture i parkerne og om sommeren kan de sidde i deres have og kigge på Tivoli-fyrværkeriet. De har boet der siden 2007, men Simon selv har boet i København hele sit liv.

Om børnene, hvor der er 14 år mellem den yngste og den ældste, fortæller Simon:”Der er et sundt spænd i alderen. Jeg vil så sige, diversiteten i flokken er ikke lige så god – de fire ældste er drenge og den sidste er en pige. Hun er super heldig, og hun kører selvfølgelig rundt med hele familien”.

At de efter fire drenge skulle få en pige lå ikke ligefrem i kortene.

”Vi troede ikke det var muligt. Margit og jeg havde taget drengene med til scanningen, og pludselig siger lægen, at vi skal prøve noget nyt. Alle drengene stod og jublede, som om Danmark havde scoret i fodbold, og Margit og jeg tudede begge to. Det var en stor dag”.

"The odd one"

Selvom Simon har været i MSD i 17 år, bliver tingene ved med at udvikle sig, og det gør også, at hans arbejdsopgaver og fokusområder aldrig forbliver de samme:

”Jeg tror, vi er særligt heldige os i MSD. Fordi det er så stor en international lægemiddelvirksomhed, får vi mulighed for at arbejde med alt inden for sundhedsområdet. Gennem de her 16 år har jeg jo arbejdet med alt lige fra kræftpatienter til hivpatienter og børnevacciner. Det betyder også, at jeg ikke behøver at flytte mig, da alle lægemidler og vacciner jo kommer helt automatisk til os, og over en årrække bliver de skiftet ud med nye – så pludselig sidder man og arbejder med nogle helt nye sygdomsområder, end dem man arbejdede med for 5-10 år siden”.

Udover at være chef for External Affairs har Simon de sidste 13 år også været en del af Leadership Teamet i MSD. Her fortæller han, hvordan han er ”the odd one”, fordi han er blevet i ledelsesgruppen og altid har arbejdet inden for samme område, hvorimod de fleste andre af hans kollegaer nu sidder i andre stillinger rundt omkring i hele verden.

Men netop det med at skulle sidde i en global stilling er ikke noget for Simon, der finder større glæde i at være der, hvor tingene sker:

”Jeg har haft det sådan i min karriere, at jeg godt kan lide at sidde tæt på der, hvor det er, at vi gør en forskel – det er faktisk en meget større tilfredsstillelse for mig at sidde og arbejde tæt med de klinikere, der behandler med vores lægemidler, end at sidde i en global stilling hvor jeg kommer længere væk. Derfor synes jeg, det er fedt at arbejde i MSD Danmark, da man får lov til at opleve, hver gang patienterne får adgang til en ny behandling eller en ny vaccine er kommet. Det er dejligt håndgribeligt”, smiler han.

En arbejdsplads med højt til loftet

Fordi Simon også har været her siden begyndelsen, har han været med i en kæmpe organisationsudvikling, da MSD i sin tid skulle sammenlægges med en anden stor virksomhed, og derfor også til at opbygge kulturen på arbejdspladsen:

”Når man er så længe i en virksomhed som MSD, er man også med til at opbygge en kultur – jeg kan virkelig godt lide den kultur, der er i MSD. Jeg synes, det er et super rart sted at være, og jeg synes også, det er sjovt at være her. Jeg kan mærke, at der er plads til at være sig selv, og man kan sådan set sige fuldstændigt, hvad man har på hjerte –  der er højt til loftet”.

Udover at gøre et meningsfuldt stykke arbejde er det ifølge Simon lige så vigtigt, hvem det er, man gør det sammen med:

”Jeg kan godt lide at gøre en forskel for sundhedsvæsnet, og jeg kan godt lide at gøre en forskel sammen med de mennesker, jeg arbejder sammen med. At være med til at opbygge en organisation og en god kultur hvor vi alle sammen er vores bedste version af os selv, det er super tilfredsstillende, synes jeg”.

DK-NON-01177 / 02.04.2024

Hvordan er det at arbejde hos MSD?

Sofia er sygeplejersken, der blev specialist

Jakob Hartnack, Digital marketing MSD Danmark
Jakob er MSDs digitale globetrotter