Hero Image
Seneste nyt

MSD i medierne

Se vores seneste nyheder og medieomtale her. Vi vil løbende opdatere denne side, når der kommer nyt.

Vi er ikke klassens duks på kræftområdet. Det bør ny kræftplan rette op på

Skal vi ændre dette, er vi helt afhængige af bredt samarbejde mellem offentlige aktører, erhvervslivet og civilsamfundet.

Sundhedsmonitor, 23. februar, 2024

Regeringen bør forpligte sig på ambitiøse forebyggelsesmålsætninger

Forebyggelse kan være med til at løse nogle af de helt centrale udfordringer, som vores velfærdssamfund står overfor. Sådan lyder det fra Forebyggelsesalliancen For Fremtidens Sundhedsvæsen.

Avisen Danmark, 9. februar, 2024

Vi er nødt til at tale om prioritering af medicin: Pris eller sundhed?

Debatten i medierne og i Folketinget viser, at der ikke kun er ét svar på, hvad der er den rette prioritering af ny medicin.

Jyllands-Posten, 21. januar, 2024

Refleksioner fra en ny borger: Fremtidens sundhedssystem kræver langsigtede reformer

Danmark har et fantastisk fundament for et sundhedsvæsen i top, men der er behov for mere mod og langsigtet planlægning, hvis vi skal beholde vores gode ry og førerposition og indrette et stærkt sundhedssystem – også i fremtiden. Det mener Ece Bayrak, MSD Danmarks direktør, der her gør status efter sit første halve år i Danmark.

Dagens Pharma, 14. december, 2023

Der er behov for at se forebyggelse bredere end tobak og alkohol

Vacciner har et stort potentiale for at forebygge sygdom, og bidrager samtidig væsentligt til at lette presset på sundhedsvæsenet og styrke økonomien.

Sundhedsmonitor, 15. november, 2023

Hvor er ambitionen i det danske vaccinationsprogram?

MSD Danmarks vaccinechef, Tea Egeskov Thomsen, efterlyser ambitioner i det danske vaccinationsprogram og opfordrer til, at vi får øjnene op for det store forebyggelsespotentiale, der ligger i vacciner for at beskytte både borgere og vores sundhedsvæsen.

Dagens Medicin, 19. oktober, 2023

Investeringer i kliniske forsøg gør MSD til årets udenlandske virksomhed i Danmark

Det amerikanske handelskammer i Danmark, Amcham, hyldede tilbage i oktober medicinalvirksomheden MSD for dens investeringer i Danmark indenfor især forskning og udvikling.

MedWatch, 12. oktober, 2023

LGBTQIA+ miljøet har brug for mere end regnbuelogoer – også efter Pride Week

I sommers var hele København indhyllet i regnbueflag og glimmer, da Copenhagen Pride Week løb af stablen. Virksomheder, store som små, var flot repræsenteret ved denne begivenhed, hvor de traditionelle logoer blev udskiftet med regnbuefarvede på sociale medier og LGBTQIA+ flaget vajede på toppen af kontorbygningerne.

Dagens Pharma, 24. august, 2023

Gør vi nok for at hjælpe borgere med lave sundhedskompetencer?

Mange socialt udsatte borgere slås med lave sundhedskompetencer, hvilket har en direkte sammenhæng med ringere sundhed. Ece Bayrak, Managing Director for MSD Danmark, spørger i dette debatindlæg, om vi gør nok for at hjælpe disse borgere, og hvor lægemiddelindustriens ansvar ligger.

Dagens Pharma, 22. juni, 2023

Ny MSD-chef i DK: Medicinrådet står over for en næsten umulig opgave

Sagsbehandlingstiderne for anbefaling af ny medicin og behandlinger i Medicinrådet er stadig alt for langsomme, mener MSD’s nye danske landechef, der kalder en løsning på problemet for presserende.

MedWatch, 1. juni, 2023

Industrien kan være datapartner for sundhedssektoren

Når ny medicin bliver tilgængelig verden over, er der et underliggende samarbejde mellem private firmaer, offentlig forskning samt myndigheder og systemer. Lad os dyrke det samarbejde endnu mere, skriver direktør fra MSD Danmark.

Dagens Pharma, 20. april, 2023

Medicinalvirksomheder: Den politiske kræftindsats er i fare for at sejre sig selv ihjel

Det er lovende med en regering, der ikke er tilfreds med status quo, men i reformiveren må vi ikke glemme et vedvarende fokus på kræftområdet, for her er udviklingen desværre bekymrende, skriver fem aktører i medicinalindustrien.

Altinget, 26. januar, 2023

Tag presset af hårdtprøvet sundheds­væsen ved at bruge supervåben fra corona­tiden

Den kommende regering har en stor opgave foran sig, når det gælder vores sundhedsvæsen. Her står mange komplekse udfordringer i kø med flere multisyge, færre hænder og flere ældre. Det vil kræve komplekse løsninger.

Børsen, 7. december, 2022

Mangfoldighed gavner arbejdspladsen – og i sidste ende patienterne

Diversitet og inklusion er ikke bare buzzwords på arbejdspladsen. Udover at det har en værdi for den enkelte og arbejdspladsen, så kan mangfoldighed i sundheds- og life science-sektoren være med til at skabe mindre ulighed i sundhed.

Dagens Pharma, 15. december, 2022

Vi har ikke råd til status quo: Det danske vaccinationsprogram kalder på ambitiøse politiske visioner

Vores gængse opfattelse af, at der eksisterer en stor tilslutning til det danske vaccinationsprogram, holder ikke, når vi dykker ned i data. Der er brug for et politisk fokus på at investere i forebyggelse til gavn for den nationale sundhed og for samfundsøkonomien, skriver tidligere landechef for MSD Catherine Williams.

Dagens Pharma, 13. oktober, 2022

Børn mangler viden om vacciner: MSD med i nyt uddannelsesprojekt

Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news.

Ritzau, 27. april, 2021

DK-NON-01231 / 25.04.2024