Hero Image

Infektionsmedicin

En kamp for et sundere i morgen i dag

Årtiers forskning i smitsomme sygdomme har ført MSD til betydelige fremskridt. Vi bliver ved med at give forskning første prioritet, fordi det er det, vi er bedst til

MSD har modarbejdet globale sundhedstrusler forårsaget af smitsomme sygdomme i mere end hundrede år. Fra udvikling af et af de første antibiotika til banebrydende forskning inden for HIV har vores fokus altid været på forebyggelse og behandling af sygdomme, der truer mennesker og samfund rundt om i verden. Men vores arbejde er langt fra gjort. Vi er ikke færdige endnu.  

Hvert år dør millioner af mennesker af infektionssygdomme. Vores opgave er at fortsætte med at finde nye tilgange, der hjælper med at bringe dette tal tættere på nul. 

Vores arbejde indenfor infektionsmedicin

38

år dedikeret til forskning indenfor bekæmpelsen af HIV-epidemiens mange udfordringer

1942

var året vi begyndte at producere penicillin “G”

40+

investigator-initiated antimicrobial stewardship programmer finansieret over hele verden

HIV

De fleste, der er gamle nok, husker, da HIV var en af ​​samfundets mest skræmmende udfordringer. Dengang millioner af mennesker mistede deres liv på grund af en ødelæggende epidemi, der alt for længe var omgærdet af uvidenhed og stadig den dag i dag er tæt forbundet til tyngende stigma.  

Vores forskere var nogle af de første, der påbegyndte den presserende mission for at opklare og forstå virusset, hvilket førte til banebrydende milepæle i kampen mod HIV.  

Vores arbejde med innovativ videnskab på HIV-området fortsætter. 

Vi skubber stadig til grænserne inden for HIV-forskning, fordi der er et uopfyldt medicinsk behov. Udryddelse af HIV-virus er vores ultimative mål – og vi tror på, at det er inden for rækkevidde.

Læs mere om vores arbejde med HIV her

Antibiotika 

Det skal også være muligt at behandle en almindelig infektion om 30 år. Lyder det som en simpel mission? Det er det ikke.  

Hos MSD fortsætter vi forskning og stræben efter forbedringer i brugen af ​​antibiotika. Vi fortsætter vores indsats, fordi vi ved, at verden får brug for det.  

Foruden antibiotikaudvikling har vi fokus på bekæmpelse af bakteriel resistensudvikling, som på engelsk kaldes Antimicrobial Resistance (AMR). AMR er et betydeligt problem verden over, hvor der i visse lande er store udfordringer med at behandle normale infektioner, fordi bakterierne er blevet resistente overfor den gængse antibiotikabehandling. Man kan imødegå udfordringen og holde resistensraten lav ved forskellige tiltag, som kaldes Antimicrobial Stewardship. MSD bidrager til stewardship-tiltag ved bl.a. at indsamle resistensdata og bidrage til stewardship-fremmende projekter verden over.  

Læs mere om resistens hos WHO og ECDC.

Hepatitis 

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) estimerer, at 71 millioner mennesker globalt i 2015 var kronisk inficeret med hepatitis C og i risiko for at udvikle cirrose og/eller levercancer. I 2015 forpligtede WHO og dets 194 medlemsstater sig til at eliminere viral hepatitis som en trussel mod folkesundheden inden 2030. 

I MSD har vi brugt, det vi kan - vores videnskabelige ekspertise, ressourcer og globale rækkevidde – til udvikling og levering af sundhedsløsninger, der understøtter mennesker, der lever med hepatitis verden over. 

Anæstesiologi  

Når man skal opereres, er det afgørende, at der er plads til, at kirurgen kan komme til det, der skal opereres, at musklerne er fuldt afslappede og naturligvis, at man bliver vækket af sin bedøvelse igen!  

MSD leverer medicin til både bedøvelse og opvågning. Selvom der er meget lav dødelighed ved de fleste planlagte operationer, er der stadig behov for udvikling inden for anæstesien. Det bidrager MSD til ved at indsamle data for komplikationer efter operationer og informere om nye kliniske studier indenfor vores område. 

DK-NON-00674 / 15.06.2022