Hero Image

Jakob er MSDs digitale globetrotter

”Det er spændende og udfordrende at være med til at finde nye, moderne måder at nå sundhedsfaglige og befolkningen på med værdiskabende indhold.”

Jakob Hartnack MSD Danmark

Selvom accenten er klingende dansk, er han født i England og har boet i både USA og Bangkok. Jo, Jakob Hartnack er en berejst ung mand med stort internationalt udsyn. Nu bor han på Østerbro i København sammen med sin kæreste og er MSD Danmarks Commercial Insights Analyst.

Selvom titlen er relativt ny for Jakob, er Jakob ikke ny for MSD. Siden november 2020 har Jakob nemlig været student i MSD Danmarks Marketing & Digital Operations (MDO) afdeling. Det var han så glad for, at han takkede ja til en fast stilling, da han blev færdig med sin kandidatgrad i økonomisk markedsføring med speciale i innovation & marketing.

”I tidligere studiejobs havde jeg lidt fornemmelsen af at være en andenrangs medarbejder. Studenterne sad for eksempel samlet ved deres eget bord og ikke ude sammen med deres teams. I MSD fik jeg som student hurtigt meget ansvar og følte mig som en integreret del af teamet og organisationen, selvom jeg kun var der to dage om ugen.”

Udover opgaverne og fællesskabsfølelsen tiltaler også den flade struktur i MSD Danmark Jakob: ”Jeg tror det er første gang, at jeg som student har været ansat et sted, hvor den øverste landechef kendte mit fornavn, og rent faktisk brugte tid på at tale med mig som studentermedhjælper om mine ønsker og behov.”

Jakob Hartnack MSD Danmark

”Her er en fed innovationsånd”

Hvis man spørger Jakob, hvordan han er havnet i netop medicinalbranchen er svaret, at sundhed, behandling og forebyggelse altid har interesseret ham. Han har lavet adskillige pharmarelaterede projekter under sit studie: ”Og så er min mor sygeplejerske, så jeg har fået det ind med modermælken, kan man sige.”

Derudover ser Jakob et stort potentiale i at digitalisere medicinalbranchen: ”Det er spændende og udfordrende at være med til at finde nye, moderne måder at nå sundhedsfaglige og befolkningen på med værdiskabende indhold.”

Faktisk har MSD Danmarks MDO afdeling allerede været godt i gang med digitaliseringen et par år. Mens Jakob endnu var student på CBS, og studentermedhjælper i MSD, og en dag sad til undervisning i et pharmaceutical marketingfag, nævnte forelæseren pludselig MDO teamet i MSD Danmark som et godt eksempel på en dansk digitaliseringscase: ”Der blev jeg superstolt over at være en del af det. Her var og er en fed innovationsånd, som jeg rigtig godt kan lide.”

Jakob Hartnack MSD Danmark

Inklusion skal tages alvorligt

Jakob er sulten på at udrette og lære endnu mere, og det føler han, at fortsat kan i medicinalbranchen og især i MSD.

”Der er store muligheder for udvikling her. Man er ikke låst fast. Man arbejder sammen med sit team men også på tværs af andre teams og afdelinger, og man lærer supermeget. Også om branchen. Der er i det hele taget meget fokus på udvikling og læring, fx har vi regelmæssige MSD University forelæsninger om forskellige spændende emner og adskillige interne talent- og mentorprogrammer.”

Når Jakob ikke befinder sig på kontoret på Havneholmen eller hjemme i lejligheden på Østerbro med kæresten, laver han som regel noget med enten musik eller fodbold. Han elsker begge dele. Når han ikke selv er på fodboldbanen i Valby, ser han fodbold på skærm eller stadion og så går han til en masse koncerter. Nogen gange flere om ugen.

Han er altid åben for nye genrer og oplevelser – og kulturer. Noget han har taget  med sig fra de mange år i udlandet. ”Det er faktisk også noget jeg trækker på her i MSD. Her bliver diversitet og inklusion taget alvorligt. Det gør jeg også selv. Tager det alvorligt. Jeg har selv prøvet at sidde på universitet i Bangkok omgivet af mennesker, der kun talte med hinanden på deres lokalsprog. Det var hverken inkluderende eller sjovt, så derfor er jeg selv meget opmærksom på at være inkluderende.”

DK-NON-01052 / 06.07.2022

Hvordan er det at arbejde hos MSD?

Anette er kvinden i felten

Karin er en vigtig brik i patientpuslespillet