Hero image

For Trine har det altid handlet om sundhed

”Patienten er altid i centrum”

Trine Kallehave er vokset op i Gladsaxe, nærmere bestemt i Mørkhøj. Hun har mange gode minder fra tiden i Mørkhøj men det bedste må alligevel være, at hun mødte sin mand der.

I dag bor parret i Brønshøj sammen med deres to næsten voksne børn. Trine er sygeplejerske og har været hos MSD siden 2005. 

”Jeg ville faktisk være journalist et godt stykke op i min ungdom, men da jeg begyndte at arbejde på et plejehjem, fandt jeg passionen for sygepleje. Nogle gange, når jeg tænker over det, kan jeg blive overbevist om, at sygeplejerske er noget, man er født til. Jeg arbejdede med korttarmspatienter og deraf en del kræftpatienter gennem 15 år på Rigshospitalet. Der mærkede jeg for alvor den passion, som også driver mig i dag,” fortæller Trine.

”Jeg er sygeplejerske hver dag”

Trine arbejder stadig med kræft. Men efter 15 år på Riget søgte hun ind i industrien. I dag er det primært lungekræft. Hun varetager en vidtgående funktion og samarbejder tæt med bl.a. læger og sygeplejersker i hele landet. 

En af Trines opgaver er at sørge for, at viden om produkter er tilgængelig for sundhedspersonale og patienter. 

”Jeg værdsætter at have mulighed for at gøre en mærkbar forskel for patienter med alvorlige sygdomme. Det er de mange gode patienthistorier som lægerne deler, der giver mig energi og en helt særlig stolthed over, at det er os, der i nogle tilfælde gør hele forskellen. Det kan godt lyde frelst. Men når man har kæmpet for en sag og så mødes med en læge, der fortæller en rørende historie om en patient, der ikke var stillet en god prognose i udsigt, men som fortsat lever – så er man klar til at gå endnu en mil,” fortæller Trine.

Hun ser det som sin vigtigste funktion at at videndele og være en samarbejdspartner for sundhedsvæsenet. Hun lægger aldrig skjul på, at MSD lever af at sælge lægemidler. Men den mission kobler Trine sammen med aktiviteter og projekter, som giver mest mulig værdi for patienter og personale i sundhedssektoren. Inderst inde er det nemlig stadig et sygeplejer-hjerte, der banker:

”Jeg er sygeplejerske hver eneste dag og sætter altid patienten forrest. Derfor ved jeg også ofte, hvad jeg kan gøre for at hjælpe med at gøre tingene lidt bedre for både læger og sygeplejersker – for dermed i sidste ende at hjælpe patienterne.”

”Anerkendelse af talent giver mulighed for at vokse”

For Trine er et kodeord i valg af arbejdsplads, at der skal være de rigtige værdier. Måden, man arbejder på, produkterne, man arbejder med og de mennesker, man arbejder sammen med, er afgørende:

”Det er vigtigt for mig, at vi som virksomhed og som organisation går forrest. Det er vigtigt at holde fast i vores grundlæggende værdier, men det er også vigtigt, at vi arbejder på måder, hvor vi får mest muligt ud af hinandens fagligheder. Ja, man skal holde fast i fundamentet, men vi bygger højt, og vi bygger hurtigt,” siger hun. 

Det er blandt andet forskelligheden, som holder Trine til ilden, fortæller hun:

”Den måde, vores hold er sat sammen på, gør, at man aldrig keder sig. De mange forskellige baggrunde mine kollegaer har, gør, at vi altid kan se udfordringerne på en ny måde, og jeg oplever sjældent, at vi har blinde vinkler,” siger Brønshøj-borgeren, inden hun afslutter:

”Der er gode muligheder for at se frem her. Der har altid været en bred anerkendelse af talent, som i kombination med medarbejdernes diversitet har betydet konstant og fælles udvikling.”