Naviger op
Log på

MSD for Mothers

BÆREDYGTIGHED
​MSD for Mothers - et globalt initiativ fra MSD, som skal bekæmpe mødredødelighed

Hver dag dør 1.000 kvinder helt unødvendigt i forbindelse med graviditet og fødsel. Langt de fleste dødsfald kan undgås med simple midler og basal uddannelse og træning. 99% af dødsfaldene finder sted i udviklingslande, hvor store geografiske afstande og manglen på sundhedspersonale spiller en afgørende rolle. 

Via initiativet MSD for Mothers Global Giving Program, som omfatter tre milliarder kr. og strækker sig over ti år, tager MSD Danmark aktivt del i det globale arbejde for nå FNs mål om at reducere mødredødeligheden med 75% inden 2015.

Mobiltelefoner skal redde liv

Gennem MSD for Mothers har MSD doneret 3 millioner kr. til den danske humanitære organisation Maternity Worldwide til et to-årigt udviklingsprojekt i Gimbie-distriktet i Etiopien. Projektet “Wired Mothers” skal redde mødres liv i Etiopien ved hjælp af mobilteknologi.

Udbredelsen af mobiltelefoni i Afrika er vokset kraftigt de seneste år, og det anslås, at ca. 50% af befolkningen - selv i de fjerneste landdistrikter i Etiopien - har mobiltelefon. Det er denne infrastruktur, som ”Wired Mothers” baserer sig på.Projektet adresserer to af de væsentligste faktorer, som ligger bag den høje mødredødelighed i Etiopien: manglen på uddannet sundhedspersonale og manglen på kontakt og viden blandt gravide kvinder i landsbysamfundene om, hvordan man opnår en sund graviditet.

Projektet omfatter SMS-services samt rådgivning og uddannelse, herunder animationsfilm, som via smartphones kan nå ud til sundhedspersonalet i landsbysamfundene. I første omgang vil 80 sundhedsarbejdere blive uddannet, og det forventes at:

 - Mindst 1.000 kvinder om året fremover vil komme sikkert igennem graviditet og fødsel.

 - Kvindernes position i samfundet forbedres i takt med, at de får øget indsigt i deres egen sundhed og de dermed bliver bedre i stand til at tage vare på sig selv og søge den rette hjælp i tide.

 
​​MSD Danmark støtter kampen mod mødredødelighed i Etiopien

​MSD Danmark samarbejder med Maternity Foundation om bekæmpelse af
mødredødelighed i Etiopien.

Læs mere om Maternity Foundations arbejde her.
              
bottomfooter_danish